______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Összehangolja az elektromos műveleteit a Renault és a Nissan

hirdetés

A Nissan új alapokra helyezi a franciákkal ápolt partneri kapcsolatot és kész megosztani az elektromos technológiákat is. Az együttműködés következő fokozatáról beszél a japánok ügyvezető igazgatója.

 

Bár a Nissan és a Renault már hosszú évek óta szoros összefonódás mellett működik, most ez az együttműködés még egyel magasabb szintre emelődik Ashwani Gupta, a japán fél ügyvezető igazgatója szerint.

A kér gyártó ugyanis már eddig is osztozkodott platformokon, hajtásláncokon és egyéb technikai megoldásokon, ezek terén azonban “elérték azt a maximumot, amit ki lehet hozni a dologból”- mondta a Reuters magazinnak a Nissan igazgató. Gupta elárulta azt is, hogy most az autóipar változásait követve új fejezet nyílik meg a két gyártó közötti együttműködésben is, azaz innentől közös erővel vágnak neki a villanyosításnak.

hirdetés

“Muszáj nagyobb sebességre kapcsolnunk az összefonódásban, ehhez pedig a villanyosítást használjuk majd fő pillérként”- hangzik a nyilatkozatban. Ez azt jelenti, hogy mostantól a Nissan elérhetővé és teljes mértékben használhatóvá teszi a villanyos fejlesztéseit a Renault, és természetesen az összefogás harmadik márkája, a Mitsubishi számára is, ezzel lényegében egy olcsóbban fenntartható szabványt létrehozva “családon belül”. Persze mindezek mellett azt is hangsúlyozta a Nissan ügyvezető, hogy ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve ugyanazokat a villanyautókat dobja majd piacra a három gyártó, hiszen továbbra is cél a márkák különálló identitásának a megtartása. Az viszont, hogy a hajtásláncok és a technológiák megegyeznek majd, megelőzi, hogy megosztott munkaerővel kelljen letudniuk az előttük álló kihívásokat.

Gupta arra is kitért beszámolójában, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben a gyártó nem ütközik majd beszállítói nehézségekbe az elektromos átállással, hiszen már most globális szinten, több szálon építettek ki kapcsolatokat többek között akkumulátor beszerzésre is.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button