______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Az AMG SL és egy Forma 1-es autó keresztezése a Mercedes-AMG Mythos PureSpeed

hirdetés

Egy igencsak különleges limitált szériás sportkocsival rukkolt elő a Mercedes. A Mythos PureSpeed az SL alapjait használja fel Forma 1-es elemekkel felvértezve.

 

A Mercedes történetében előfordult már néhányszor, hogy egy amúgy is különleges sportkocsiból egy limitált széria erejéig még különlegesebbet csináltak. Most is ez történt meg, azaz itt az AMG Mythos PureSpeed, mely stílusosan Monacóban mutatkozott be.

Lényegében arról van szó, hogy fogták a gyáriak a jelenlegi SL generációt és egy kétüléses speedstert csináltak belőle F1-es elemekkel felvértezve. Melyek ezek az elemek? Például a Halo stílusban megalkotott bukókeret és a szélvédő jelképesen minimalista megléte. Ebből már ki lehet következtetni, hogy a különlegesség kizárólag bukósisakban vezethető. De semmi probléma, azt is ad hozzá a csillagos márka!

hirdetés

Természetesen nem csak ennyi a változtatás, például a kocsi elejét teljesen kicserélték, az orr hangsúlyosan kiemelkedik előre, ezzel is utalva az F1-es járgányok orrkúp kialakítására. Első szárny? Azt a méretes splitter jeleníti meg ebben az esetben.

Hátul már könnyebben felismerhető a donor, ám a lökhárító itt is egyedi kialakítást kapott, illetve a diffúzor is hangsúlyosabban szól bele az összképbe.

hirdetés

Hajtás tekintetében nem árult el részleteket a leleplezésnél a gyártó, de néhány belsős szivárogtatás arra világított rá, hogy az SL63 585 lóerős V8-asát hasznosították, nem pedig a nemrég bemutatott 816 lóerős hibrid rendszert, ami az SL63 S E Performance sajátja.

Az viszont megerősítést nyert, hogy összesen 250 példányt készítenek el az SL átiratból, a gyártás pedig jövőre kezdődik meg. Az ára? Nem publikus, ugyanis ez nem egy olyan autó, amit az utcáról besétálva bárki megvásárolhat. A Mercedes a komolyabb gyűjtőket és a magasan kiemelt ügyfeleket keresi majd meg egyedi ajánlatokkal.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button