Autós Hírek

Az eddigi leggyorsabb Ghibli lesz egyben az utolsó V8-as Maserati is

A Maserati palettát egy ideje meghatározza már a V8-as erőforrás használata. Ennek azonban nemsokára vége, így az olaszok készítettek egy méltó búcsúmodellt is. Ez a Ghibli 334 Ultima, mely egyben a valaha készült leggyorsabb, belsőégésű motorral szerelt szedán.

 

Ha Maserati, akkor minimum a V8-as változatok ugranak be az embereknek. Ez azonban nemsokára változni fog, az olasz gyártó ugyanis száműzi a kínálatból a nyolchengeres erőforrást. Persze, ezt nem lehet csak úgy egyik napról a másikra megtenni, így először egy méltó búcsúmodellt mutatnak be az olaszok.

Ez lesz a Ghibli 334 Ultima, melyet a Goodwood Festival of Speed keretein belül mutatnak be és nemes egyszerűséggel az eddigi leggyorsabb, belsőégésű motorral szerelt szedánként hivatkoznak rá a gyáriak. Értelemszerűen az elnevezésben a végsebesség van megjelölve, azaz az ünnepi Ghibli akár 334 kilométeres óránkénti sebességgel is képes lesz repeszteni, ami 8 km/órával több, mint amit a Ghibli Trofeo képes felmutatni.

Ennek eléréséhez nem csak az 572 lovas duplaturbós V8-as megléte kellett, hanem a gyáriak finomítottak egy picit az aerodinamikán is. Újak például a karbonszálas légterelők és a 21 colos felnik. A Scià di Persia kék fényezés a legendás 5000 GT “Shah of Persia” kivitel előtt tiszteleg, míg a barna-fekete bőrözéssel ellátott belső egyszerre elegáns és sportos, akárcsak a Ghibli önmaga. Azt egyelőre nem árulták el, hogy hány példányt készítenek el belőle, de szinte adná magát egy 334 példányos széria.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button