______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Az ausztrálok betilottak egy Toyota reklámot, mert szerintük az veszélyes vezetésre és gyorshajtásra buzdít

hirdetés

A Toyota nemrég jött ki egy új reklámmal Ausztráliában, mellyel a Yaris modellcsaládot szerették volna népszerűsíteni. Ezzel már nem fogják, mert a helyi hatóságok betiltották a reklám vetítését.

 

Egy autó népszerűsítése általában akkor a legeredményesebb, ha akciódús és pörgős reklámot építenek fel köré a marketingesek. Ezt lépték meg a Toyota marketingesei is Ausztráliában, amivel a Yaris modellcsaládot és benne az igencsak sportos GR modellt szerették volna egy filmecskével közelebb hozni az emberekhez.

Igen ám, csak hogy a helyi hatóságok úgy néz ki, hogy egy kicsit komolyabban veszik a reklámok mindennapi vezetésre gyakorolt hatását és szinte azonnal betiltották az alkotást. Miért? Mert abban szerintük veszélyes vezetésre és gyorshajtásra bíztatják az embereket.

hirdetés

A veszélyes vezetés rész abban merül ki, hogy a GR Yaris a pajtából indulás után megcsúszik, a gyorshajtást a döntéshozók pedig a földúton haladásban vélték felfedezni. A Toyota természetesen fellebbezett a határozat ellen, de értelemszerűen kevés az esély, hogy megváltoztatja a véleményét az FCAI, így inkább úgy döntöttek, hogy a későbbiekben egy vágott verzióval próbálnak majd szerencsét.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button