______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Világelső Elon Musk, a Tesla és a SpaceX részvények miatt most már ő a legvagyonosabb

hirdetés

Nemrég még csak a második volt, tegnap azonban vagyon kérdésében Elon Musk megelőzte az Amazon vezérét és alapítóját is. Tovább szárnyalnak a Tesla részvények.

 

Alig egy hónappal ezelőtt öntötte el a híroldalakat az a hír, hogy Elon Musk, a Tesla vezére a világ második legvagyonosabb embere. Nos, ez a tény mára már elvesztette aktualitását, ugyanis a tegnapi tőzsdei mozgolódások után már az első helyre léphetett fel az amerikai fenegyerek.

Csütörtökön ugyanis tovább erősödtek a Tesla és a SpaceX részvények is, melynek köszönhetően ma már Elon Musk 188 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, míg egy évvel ezelőtt még “csak” 27 milliárddal kellett szűkölködnie. Ezzel a húzással Musk az eddig világelsőként számontartott Jeff Bezost, az Amazon alapítóját és vezérigazgatóját előzte meg, aki 187 milliárd dollárral szorult most a dobogó második fokára.

hirdetés

A Tesla részvények szárnyalása egyelőre megállíthatatlannak tűnik, de azért számos elemző rávilágított arra az elmúlt hetekben, hogy ez a lufi bármikor kipukkanhat azaz jobb óvatosnak lenni. Ezt nem csak a túlértékeléssel magyarázzák, hanem a többi piaci szereplő erősödésével is, ami komoly mértékben beleszólhat az amerikai cég jövőjébe. Ilyen tényezőnek számít például a Toyota újgenerációs akkumulátorra vonatkozó bejelentése és az is, hogy a jelenlegi állás szerint az iPhone telefonokkal gigacéggé váló Aplle is azt tervezi, hogy egy saját fejlesztésű elektromos autóval jelenik majd meg a piacon 2024-ben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button