______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Angliában esős időben még szigorúbb sebességkorlátozást szeretnének

hirdetés

Angliában egy felmérés világított rá arra, hogy az autósok többsége tovább csökkentené az autópályákon a megengedett maximális sebességet, ha esik az eső. Nem csak a tapadás kérdése, hanem a látási viszonyok miatt is tovább korlátozna a megkérdezettek többsége.

 

A The Guardian beszámolója világított rá arra, hogy az angolok egy felmérés alkalmával az autópályák sebességkorlátozásának szigorítása mellett tették le a voksukat. Legalábbis ami az esős időben közlekedést illeti.

A RAC összesen 2100 sofőrt kérdezett meg, hogy miként javítanának az autópályák biztonságán, a megkérdezettek 72 százaléka szerint pedig a jelenleg érvényes 70 mérföldes, azaz 113 kilométeres óránkénti sebesség még mindig sok, ha éppen esik az eső. További érdekesség, hogy a megszólalók 66 százaléka szerint már az is csökkentené a balesetek számát, ha a lassabban haladó járművek nem húznának átláthatatlan vízköpenyt maguk után. Na de mennyire is kéne csökkenteni a vizes aszfaltra érvényes sebességkorlátozásokat? 33 százalék a 60 mérföldes, azaz 97 kilométeres óránkénti tempóra szavazott, míg 17 százalék biztonságosnak látja a 65 mérföldes “száguldozást” is.

hirdetés

A felméréssel kapcsolatban a RAC szóvivője, Rod Dennis elárulta, hogy bár az angol autópálya biztonság terén Európa élvonalába tartozik, ám 2012-óta mégsem sikerült érdemben csökkenteni a súlyos kimenetelű balesetek számát. A szigorúbb sebességkorlátozás ezen javíthatnak a meglátása szerint. “Bár a legtöbb járművezető mérsékeli a sebességét, amikor az időjárás rosszra fordul, a számok azt mutatják, hogy a “körülményekhez viszonyítva túl nagy tempó” és a “csúszós úton száguldozás” még mindig az autópálya-balesetek 10 leggyakoribb kiváltó okai közé tartoznak, és minden évben jelentős számú súlyos sérüléshez, sőt halálesethez járulnak hozzá.”

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button