______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Az Emirátusokban nem kellettek, most bárki megveheti a Bentley Mulsanne limuzinokat

hirdetés

A Bentley még 2015-ben szállított le öt darab egyedi Mulsanne limuzint az Egyesült Arab Emirátusoknak. A Mulliner műhely által kialakított egyedi autók azonban eddig nem találtak ott gazdára, így most globálisan próbálnak gazdát találni nekik a gyáriak.

 

Nem mindennapi autóknak keres most gazdát a Bentley. Nem új modellek, de nem is használtak, viszont cserébe nem jönnek szembe minden sarkon. Még 2015-ben épített a Mulliner műhely öt darab egyedi Mulsanne limuzint az Egyesült Arab Emirátusok számára, ám az autók azóta sem találtak ott gazdára, még csak nem is regisztrálták őket. Most már nem csak az arab piacon keresik a vásárlókat, hanem globálisan.

A sztorihoz hozzá tartozik, hogy a szóban forgó Mulsanne Grand Limousine legelső példányát kimondottan megrendelésre készítették el, a gyártó pedig úgy gondolta, hogy ha volt egy tehetős helyi vásárló, akinek ilyen autó kellett, akkor biztosan lesz még másik öt is. Tévedtek, bár tényleg meglepő, hogy egy olyan helyen, ahol a pénz általában nem számít autóvásárláskor, nem lehetett vevőket találni a méretes luxusjárgányokra.

hirdetés

Szóval most világszerte keresi a jelentkezőket a Bentley a széria példányoknál 1 méterrel hosszabb és 8 centivel magasabb Mulsanne átiratokra, melyekben hátul négy egymással szembe fordított fotelt találhatunk és természetesen négyzónás a hátsó klímaberendezés is. Alapvető, hogy van italhűtő és kristályból készült gyári pohárkészlet is az autókban, az ülések elé pedig nemes fa anyagból összerakott asztalkák hajthatók ki, ha éppen nem pihenni szeretnénk, hanem dolgoznánk utazás közben.

Az autók meghajtásáról a Bentley híres 6,75 literes duplaturbós V8-as erőforrása gondoskodik 512 lóerős teljesítménnyel és 1020 Nm nyomatékkak. Na de mennyi az annyi? A gyártó nem tette publikussá ezeket az adatokat. Ha érdekel az öt darab egyike, felkeresed a legközelebbi Bentley képviseletet és ott megtudod, hogy mennyire kell mélyre a zsebedbe nyúlni az araboknak szánt életérzésért. Természetesen illik arab sejk szintű zsebekkel rendelkezni, hogy komolyan is vegyék az embert.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button