______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Fordul a kocka, a Ford 2023-tól többet költ az elektromos fejlesztésekre, mint a belső égésűekre

hirdetés

Sok gyártó terveiben elhangzott már az elektromos átállás, most üzleti oldalról is megerősítette ezt a Ford. 2023-tól már a költségvetés döntő többsége a villanyos fejlesztésekre lesz fordítva.

 

Az elektromos átállás igencsak megterheli anyagilag a gyártókat, így bizonyos szinten nem csoda, ha főként erre költenek mostanság az autóipar résztvevői. Mindezek mellett mégis jelzés értéke van a Ford most bejelentett üzleti terveinek.

Az amerikai gyártó ugyanis megerősítette, hogy 2025-ig mintegy 30 milliárd dollárt fordítanak az elektromos fejlesztésekre, azaz 2023-tól a költségvetés döntő többsége már erre a célra lesz fordítva. “2023-ban már lényegesen többet költünk majd az EV technológiára, mint az ICE (belső égésű motor) hajtásokra. A Mach-E  és az F-150 Lightning sikerei rendkívül látványosak, azaz ezek a modellek felelősek az új megrendelők 70 százalékáért. Az elektromos elvárásaink ezért rendkívül magasak”- mondta Lisa Drake, a Ford operatív igazgatója.

hirdetés

Drake azt is elmondta, hogy a saját sikerek mellett komoly mértékben számítanak majd a Biden-kormány támogatására is, ha tényleg meg akarják valósítani Amerikában azokat a kormányzati terveket, miszerint 2030-ra az újautó eladások 40-50 százalékát már az elektromos modelleknek kell majd kitenniük.

forrás: The Detroit News

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button