______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Amerikai izom – kettő az egyben

hirdetés

Ha klasszikus amerikai izomautóról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni a Plymouth Barracudát a 70-es évekből. Na de mi van, ha egyben modern autót is szeretnénk? Akkor jön képbe a restomod.

 

Az egyre népszerűbb restomod tuningműfaj szépsége, hogy megjelenés szinten ma már igazán ritkaságnak számító legendás modelleket lehet vele visszahozni a forgalomba. Mert, például ha valaki birtokol egy 1971-es Plymouth Barracudát, az valószínűleg nem fogja befogni mindennapi használatra.

Na de ha egy 2021-es Dodge Challengerről van szó? Az már simán egy minden nap használható gép. Na de, hogyan jön össze az 1971-es Barracuda és a szinte új Challenger? Például ebben a restomod projektben.

hirdetés

A Mecum Auctions portálon bukkant fel a különlegesség, mely megjelenését tekintve egy igazi amerikai klasszikus. Ezt úgy érték el, hogy a Challenger karosszéria elemeit egyedi gyártású, szénszálas műanyagból készült elemekre cserélték, ráadásul a kellő hatás érdekében a kocsi orrát is kompletten átfaragták. Megkapta a jellegzetes hűtőrács és fényszóró kialakítást a kocsi, na meg persze a fém lökhárító sem maradhatott ki, hogy teljes legyen a kép.

A kerekekre is érdemes vetni egy pillantást, a 20 colos Rallye felnik ugyanis parádés módon vegyítik a klasszikus és a modern amerikai felnik hangulatát.

hirdetés

A belső térben már teljesen a modern világ köszön vissza, itt gyakorlatilag minden a Dodge sajátja. Ez a helyzet a hajtáslánccal is, azaz továbbra is a 6,4 literes Hemi V8-as szolgáltatja a brutális erőt az izomgépnek, melynek az órájában a hirdető állítása szerint csupán 4700 kilométer van, azaz közel bejáratós.

 

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button