Autós Hírek

Akcióra képez ki a BMW

A BMW kimondottan a páncélozott modelleket vezető sofőrök számára indít képzést egy Berlin melletti elhagyatott reptéren. Nem spórolnak a robbanószerekkel sem a kellő hatás érdekében.

 

A BMW komolyan veszi a kiemelt ügyfelekkel kapcsolattartást. Olyannyira, hogy egyre több extra képzést jelentenek be, nem csupán tulajdonosoknak, hanem azok alkalmazottjaiknak is. Most például a páncélozott járgányokat vezető sofőröknek tanítják, hogy mit kell tenni támadás esetén.

A Berlin melletti elhagyott reptéren megrendezett kurzus két részből áll, azaz először az alapvető vezetéstechnikai tréninget kell elvégezniük a jelentkezőknek. Utána viszont jöhetnek azok az elemek, amik olyan eseményekre készítenek fel, amire a hétköznapi sofőröknek nem igazán kell számítaniuk. Fegyveres támadás, robbantásos merénylet és menekülés.

Szó sincs szimulátorról, hiszen a gyáriak azt szeretnék, hogy ha a sofőrök tényleg megtapasztalnák a veszély közelségét, megtudnák, hogy milyen, ha a kocsi előtt robban fel egy pokolgép és akkor sem pánikolnának be, ha lángnyelveken áthajtva kell menekülni. Érdekes részlet, hogy van éjszakai képzés is, melynek része a fényszóró használata nélküli lopakodó menekülés.

Természetesen a kurzus alatt csak páncélozott autókkal gyakorolnak a résztvevők a biztonság és a nagyobb súllyal rendelkező autókkal manőverezés megszokása miatt, azaz az aszfaltozott részeket i7 és 7-es Protection , míg a terepes menekülést X5 Protection modellekkel kell letudniuk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button