______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy limitált széria erejéig feléled a Morgan Plus 8

hirdetés

Ugyan a Morgan Plus 8 gyártása már három évvel ezelőtt befejeződött, nemsokára újra esélyt kapnak, akik szeretnének egy példányt maguknak. Nem lesznek sokan a szerencsések, de cserébe ők egy kimondottan exkluzív járgányt kapnak majd a pénzükért.

 

A Plus 8 a Morgan klasszikus sportkocsi szériája, amelyet eredetileg 1968-tól egészen 2004-ig gyártottak némi módosítással, majd 2012 és 2018 között ismét elérhető lett egy viszonylagos modernizálás után. Azóta viszont nem beszéltek a folytatásról a gyáriak, egészen mostanáig.

Most ugyanis kiderült, hogy még egyszer visszatér a Plus 8 egy limitált széria erejéig, ráadásul nem is “alap” kivitelként, hanem GTR formában, a gyártó motorsport múltja előtt tisztelegve. Ennek az oka az eddigieknél jóval versenyautósabb megjelenés, ami főként a kerékjáratok kibővítésének, a magas övvonalnak, a kocsi elején megtalálható légterelőnek és a látványos hátsó diffúzornak köszönhető. Sokat változtat még az összképen, hogy az érkező GTR variáns keménytetőt kap a korábban megszokott vászon megoldás helyett.

hirdetés

A különlegesség motorterében a már ismert BMW eredetű 4,8 literes V8-as egység dolgozik majd, ám ennek a teljesítménye egyelőre nem ismert. A korábbi Plus 8 esetében ez az erőforrás 365 lóerővel biztosította a száguldozást, ám a gyártó megnövelt teljesítményt ígér annak a szerencsés kilenc vásárlónak, aki hozzájuthat a felélesztett ünnepi verdához. A hivatalos bemutató nyáron várható a jelenlegi tervek szerint.

Az ötvenedik évfordulóra készített sorozat 2018-ból.

“A V8-as Morgan felélesztése a jelenlegi időkben nem tűnik túl ésszerű döntésnek, hiszen mint a legtöbb gyártó, mi is már az új platformok és hajtásláncok fejlesztésén dolgozunk. Mindezek ellenére adódott egy lehetőség, hogy a meglévő alvázakat felhasználva egy izgalmas projektet is megvalósítsunk, ebből lett a Plus 8 GTR. Ez a feladat lehetővé tette Morgan tervező és mérnöki csapatai számára, hogy újra foglalkozhassanak a korábbi modellek számos örök kedvenc megoldásával, valamint ezzel egyidejűleg kísérletezzenek néhány olyan funkcióval, amelyek reményeink szerint megjelennek majd a jövőbeli Morgan modelleken egyaránt.”- mondta Jonathan Wells, az angol gyártó dizájnrészlegének igazgatója.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button