______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Itt az Alfa nagy dobása, azaz kétszeresen tér vissza a GTA!

hirdetés

Arról már korábban hallani lehetett, hogy az Alfa Romeo nagy dobása lesz még idén, hogy visszatér a GTA megjelölés, először a Giulia kínálatában. Most kiderült, hogy dupla az öröm, azaz lesz egy az utcára, egy pedig pályanapokra.

 

Az Alfa Romeo idén 110 éves, amit természetesen alaposan meg is ünnepelnek az olaszok. Egy limitált széria erejéig ugyanis visszatér a legendás GTA megjelölés, mely a Giulia palettájában fog feltűnni. Bizony, ezzel egy minden eddiginél vérmesebb változat válik elérhetővé a rajongók és a gyűjtők számára.

Ami még jobb hír, hogy az 540 lóerős 2,9 literes V6-os benzines egységgel szerelt modellből mindjárt két változatot is bemutatnak a gyáriak. Lesz ugyanis a különleges, ám utcai használatra is alkalmas GTA, illetve készül egy olyan kivitel is, mely inkább a versenypályán érzi majd jól magát. Ez lesz a GTAm.

hirdetés

A hajtáslánc megegyezik a sima GTA-val, ám a hátsó üléseket kidobták a járgányból, a helyére pedig bukócsövet szereltek be a szakik. Természetesen az első sorban egyedi versenyüléseket találhatunk, melyek nem csak biztonságosabbak, mint egy utcai járgányban található fotelek, hanem jóval könnyebbek is annál. Az ilyen beavatkozásokkal azt érték el a gyáriak, hogy még 100 kilót sikerült lefaragni a már amúgy is kikönnyített GTA súlyából.

A GTAm külsőleg könnyen megkülönböztethető lesz a GTA-tól az Alfa Romeo versenyautókat idéző gigantikus hátsó szárnynak köszönhetően. Összesen 500 darab GTA és GTAm készül el, a gyártó pedig már meg is kezdte az előrendelések felvételét. Az ára egyelőre nem publikus, csupán az érdeklődőket tájékoztatják róla, ám az biztos, hogy aki befizet az ünnepi Alfa valamelyik példányára, az kap hozzá komplett verseny ruházatot, Bell sisakot és egy alapos képzést az olaszok gyakorló központjában.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button