______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Toyotával együtt fejleszt hidrogénes tömegmodellt a BMW

hirdetés

A BMW már korábban is próbálkozott hidrogén üzemanyagcellás modellekkel, most viszont bejelentették, hogy 2025-ben befut a tömeggyártásra tervezett megoldásuk is. Természetesen Toyota segítséggel.

 

Ugyan a jelenlegi politikai szemléletek szerint csak a tisztán elektromos járgányoknak van jövője, sok gyártó azért nem tett le más alternatív megoldásokról sem. Ilyen például a BMW is, mely látja a lehetőséget a hidrogén üzemanyagcellás hajtásban is. Annyira, hogy csekély példányszámban még idén piacra dobják az X5 hidrogénes változatát. Ez azonban csak a kezdet, a most kiszivárgott információk szerint ugyanis nemsokára egy teljesen új, tömeggyártásra tervezett modell lép be a palettába.

A Nikkei Asia magazinnak nyilatkozott Peter Nota, a BMW értékesítési igazgatója, aki elárulta, hogy 2025-ben újabb gyümölcse érik be a BMW-Toyota együttműködésnek. A tervek szerint ekkor mutatják be azt a modellt, mely a hidrogén üzemanyagcellás megoldásra lesz kimondottan kifejlesztve.

hirdetés

A technológiában már jártasabb Toyota adja majd valószínűleg a hajtás alapjait, míg a BMW a saját képére szabja majd az autót, melyről egyelőre annyit tudhatunk, hogy egy SUV modell lesz. Miért az? Mert ez jelenleg a legkeresettebb kategória, így ezzel kell megpróbálni népszerűsíteni a megoldást is.

A BMW igazgató azt is elárulta, hogy ők egyelőre nem tesznek fel mindent egy lapra, azaz megpróbálnak több technológiát futtatni egymás mellett. “Hiszünk a különböző technológiák fontosságában – az akkumulátoros elektromos járművekben, a hidrogénben és a hatékony belső égésű motorokban is” – mondta Nota.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button