______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A QV megjelenését adja visszafogottabb teljesítmény mellé az Alfa Romeo Stelvio új felszereltségi szintje

hirdetés

Ha nem feltétlenül van szükséged az 500 lóerő feletti teljesítményre, de azért szeretnél egy sportosabb kinézetű Alfa Romeo Stelvio példányt, akkor a most bemutatott Veloce Ti csomag a te felszereltségi szinted!

 

Egészen különös módját választotta az Alfa Romeo annak, hogy valamelyest megújítsa a Stelviót a 2021-es modellévre. Az olaszok nem komplett ráncfelvarrást mutattak be (az hivatalosan ugyanis nem is olyan régen történt meg), hanem egy új felszereltségi szinttel szeretnék még kívánatosabbá tenni az amúgy sem unalmas SUV-jukat.

Megjelent ugyanis egy teljesen új csomag, mely Veloce Ti néven található meg a kínálatban. Ezzel jelen esetben a kínálat felső részét bővítették a gyáriak, hiszen egy olyan verzióról van szó, amely még ugyan hivatalosan nem QV (Quadrifoglio), de megjelenésében nagyon közel áll ahhoz.

hirdetés

A megrendelők kapnak morcosított lökhárítókat, brutálisan nagy 21 colos kerekeket, hangsúlyosabb hátsó légterelőt és persze diffúzor imitációt. Az ablakok kerete fekete és természetesen a sötétítés is alapáras tényező ezen a szinten.

A belső térben is a sportosság uralkodik a Veloce Ti megvásárlása esetén. Jelen van például a bőrrel és Alcantarával bevont sportülés, a fekete tetőkárpit és a karbonszálas kompozit (nem utánzat, hanem tényleg az) díszítések egész hada egyaránt.

hirdetés

Bár a Veloce Ti megjelenése egészen QV hatást sejtet, a hozzá párosítható teljesítmény érthető módon lényegesen kevesebb. Persze, így sem lesz lomha a Stelvio, egészen pontosan a 280 lóerős, kétliteres benzinmotor, illetve a 210 lóerős, 2,2-es gázolajos erőforrás kérhető az új felszereltséghez.

Nem csak a Veloce Ti felszereltség sajátossága viszont, hogy okosabbak lettek az új modellévvel a Stelvio vezetést segítő rendszerei is. Most már akár a 2-es szintű önvezetést is tudja a járgány, avagy a sofőr felügyelete mellett, de magától tartja a sávot, lassít és gyorsít, akár a városi araszolást is képes saját maga megoldani.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button