______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

2023-ban jön a Volkswagen elektromos szedánja

hirdetés

Egyre több részletet árul el a Volkswagen az elektromos ID modellcsalád később érkező tagjairól. Most kiderült, hogy nem csak villanyos kombi, hanem szedán modell is lesz, amit 2023-ban mutatnak majd be.

 

Az Autocar magazinnak számolt be néhány fontos részletről az elektromos ID modellcsaláddal kapcsolatban Frank Welsch, a márka fejlesztési igazgatója. Kiderült például, hogy nem csak kombi elektromos modell érkezik majd pár éven belül, hanem bizony lesz szedán kivitel is.

Ez azt jelenti, hogy zöld utat kapott az ID Vizzion tanulmány is, azaz már készül belőle a sorozatgyártásra érett változat, mellyel kapcsolatban már most megtudhatunk néhány igencsak fontos részletet. Ilyen például, hogy 2023-ban mutatják be, illetve az is tisztázódott, hogy méreteit tekintve az újdonság a Passat méretosztályát (ami hogy-hogy nem pont 2023-ban szűnik meg lépcsőshátúként) képviseli majd. Igen ám, csak hogy az ígéretek szerint a helykínálat viszont jóval nagyobb lesz benne, lényegében belülről a Phaeton esetében megismert tereket kell elképzelni.

hirdetés

Szintén kiderült, hogy kétféle hajtással lesz elérhető a járgány. Értelemszerűen az olcsóbb változatokban csak egy elektromos motor lesz, ami a hátsó tengelyt hajtja meg, de készül összkerekes kivitelben is két villanyos erőforrással. Az utóbbi kategóriát képviseli majd a GTX csúcsmodell is, mely 5,6 másodperc alatt teljesíti az előzetes információk szerint a 100-as sprintet.

Akkumulátorok terén is lesznek természetesen választható alternatívák, konkrétumokat viszont most még csak a legnagyobb, 84 kWh-s csomagról tudhattunk meg. Ezzel az ID.6 (még nem biztos az elnevezés) várhatóan 700 kilométeres elektromos hatótávval fog rendelkezni, a 200 kW-os gyorstöltési támogatásnak köszönhetően pedig arra alkalmas DC töltővel 10 perc alatt 230 kilométernyi hatótávot lehet majd visszanyerni.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button