______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Most már tényleg működik a Golf e-Call rendszere, mehet tovább a forgalmazás

hirdetés

Egy hónappal ezelőtt derült ki, hogy bizony a Volkswagen is érintett a Mercedes által felfedezett vészhívó rendszer hibában, ami miatt azonnal leállították a 8-as Golf forgalmazását is. A probléma most már javítva van, mehet tovább minden az eredeti tervek szerint.

 

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Volkswagen is beletenyerelt a vészhívó rendszer mizériába, azaz kiderült, hogy az AMG GT-hez hasonlóan az új Golf esetében sem pont úgy működik az e-call baleseti értesítő rendszer, mint ahogyan annak működnie kéne.

Az AMG GT azonban egy kisszériás sportkocsi, így ott egészen elenyésző fennakadást produkált a megoldás, az új Golf esetében azonban elkerülhetetlen volt a drasztikus lépés, azaz le kellett állítani a forgalmazását. Miért? Mert Európában most már kötelező a rendszer megléte minden egyes újonnan elkészült autónál.

hirdetés

Most viszont végre újra megindulhatnak a kiszállítások, hiszen a Volkswagen szóvivője szerint a hiba szoftveresen ki lett javítva, további teendő nincs vele.

Az más kérdés, hogy vajon az elektromos ID.3 esetében is sikerült-e minden egyes szoftveres hibát megoldani, hiszen korábban egy gyári informátor arról számolt be, hogy minden nap többszáz új hibára mutatnak rá a tesztelések. Mindent összevetve nem vet jó fényt a márkára a sorozatos bakizás, aminek valószínűleg a feszített fejlesztési tempó és az egyre bonyolultabb elektronika alkalmazása a legfőbb oka.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button