Autós Hírek

A közlekedési lámpákkal kommunikálnak az Audik Németországban

Németországban már aktiválta az Audi az új lámpafigyelő rendszerét, mely nem csak a megfelelő sebesség kiválasztásában segít, hanem arra is felkészít, hogy ne ragadj be a lámpánál, amikor az zöldre vált.

 

Az Audi hivatalosan is elindította az új lámpafigyelő rendszerét, ám egyelőre csak Németországban, azon belül is Düsseldorf városában. A Traffic Light Information rendszer lényege, hogy segít az autó sebességét úgy belőni az utolsó nagyjából 250 méteres távon, hogy az zöld jelzésnél érkezzen a lámpához. Ezzel nem csak a dinamikusabb közlekedés valósítható meg, hanem az autók fogyasztása is drasztikusan csökkenthető, a fékek élettartamáról nem is beszélve.

Ha esetleg mégsem jön össze a zöldhullám (mondjuk egy másik autó miatt), akkor is van megoldása az Audinak. A Time-To-Green funkció ugyanis a pirosnál állva folyamatosan visszaszámol a zöld jelzésig, ha pedig nem indulunk el időben, akkor jelez a rendszer. Ezzel nincs több “bealvás” a lámpánál, ami további dugókat idéz elő az amúgy is túlterhelt városi közlekedésben.

Na de miért pont Düsseldorf? Egy ilyen rendszer kialakításakor nem csak az autókat kell felkészíteni, hanem bizony az infrastruktúrát is. Ez most a német városban megvalósult, azaz lehetővé vált, hogy a gyártók olyan applikációkat fejlesszenek, amik jelentős mértékben javíthatják a közlekedés sebességét és ritmusát.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button