______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Robotszemmel a világ, azaz ezt látja a Tesla, amikor vezet

hirdetés

A Tesla önvezető rendszere folyamatosan figyeli a környezetét, ám ebből mi csak annyit érzékelünk, hogy nekünk nem kell vezetnünk. Na de mit lát ilyenkor maga a rendszer? Most kiderült!

 

A Tesla jelenleg az autóipar egyik legfejlettebb önvezető rendszerét birtokolja. Számtalan érzékelővel, radarral és kamerával dolgozik a rendszer, ám ezek többsége mit sem érne, ha nincs mögötte az az algoritmus, mely már a mesterséges intelligencia határát súrolja. Na de mit lát a robot, amikor hagyjuk vezetni? Ez derült most ki egy videó segítségével.

Fontos tudni, hogy a Tesla rendszere komoly mértékben támaszkodik a kamerák képére, amit rendkívül gyorsan, gyakorlatilag valós időben elemez. Nem csak felismeri a tárgyakat a képen, hanem villámgyorsan kategorizálja és értelmezi azokat, majd meghatározza a térbeli elhelyezkedésüket. Ha ez nem lenne elég, még monokuláris mélységbecslést is alkalmaz, azaz az árnyékok, a tárgyak mérete és a takarás mértéke alapján határozza meg a fontos elemek távolságát.

hirdetés

Mindezt nem csak magának elemzi a Tesla, hanem minden egyes felismerést és feltérképezést azonnal megtanul a többi elektromos amerikai is, ami az utakat rója. Ezért is van az, hogy minél több kilométert tesznek meg a Tesla autói, a rendszer annál kifinomultabb lesz, és pontosan ez az az előny, amit jelenleg nem igazán tudnak leküzdeni a konkurens márkák.

(forrás: Carscoops)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button