______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Amerikai startup céggel fejleszt elektromos platformot a Hyundai és a Kia

hirdetés

A Hyundai és az amerikai Canoo egyesítik az erőiket, hogy a későbbiekben közösen fejlesszenek ki olcsóbban elektromos autókat.

 

Új partnert talált magának a Hyundai és a Kia a villanyos átállás megkönnyítésére. Az a kimondottan új piaci szereplőnek számító amerikai Canoo lesz ebben segítségükre, aki először tavaly szeptemberben hallatott érdemben magáról, amikor bemutatták a saját “gördeszka” platformra felépített elektromos kisbuszukat. Az akkori tervek szerint 2021-ben már előfizetéses rendszerrel bárki hozzáférhet majd az újdonsághoz, a mostani fejlemények azonban változtathatnak ezen a menetrenden.

A Hyundai ugyanis teljeskörű megállapodással kereste meg a céget, amit alá is írt mind a két fél. Ennek értelmében a Hyundai és a Kia használhatja későbbiekben az amerikai platformot, ezzel nem csak felgyorsítva , hanem jócskán költséghatékonyabbá is téve az elektromos paletta kiépítését. Cserébe a Canoo jelentős pénzügyi támogatáshoz jut némi fejlesztői kapacitás mellett.

hirdetés

“Teljes mértékben lenyűgözött minket, hogy a Canoo milyen gyorsan állt elő egy teljesen jól működő elektromos platformmal. Ők a tökéletes partnerek számunkra arra, hogy a jövő mobilitásának élvonalába kerüljünk pár éven belül.”- lelkendezett Albert Biermann, a Hyundai fejlesztési részlegének vezetője.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button