Autós Hírek

A Corolla GR hajtását kaphatja meg az MR2 új generációja

Már egy ideje mennek a találgatások, hogy vajon mikor és milyen módon térhet vissza a Toyota MR2. Most új szivárogtatások érkeztek Japánból, melyek szerint 2026-ban jelenik meg és nem tisztán elektromos lesz.

 

Már régóta kering a köztudatba pletykaként, hogy visszatérhet a Toyota palettájára az MR2. Sokan ennek megerősítésének is tekintették a tavaly bemutatott FT-Se tanulmányt, mely elektromos hajtással készült el és formája alapján ténylegesen lehetne az MR2 szellemi utódja.

Most azonban a japán Best Car magazin tudomására jutott, hogy a gyártó egyszerre dolgozik egy elektromos és egy belsőégésű motorral szerelt kisméretű sportkocsin, melyek közül az előbbi előfutára a már említett tanulmány, a belsőégésű sportkocsi pedig a híresztelések szerint a ténylegesen új MR2 lesz.

Már azt is említi a forrás, hogy a Corolla GR 1,6 literes háromhengeres turbós motorját kaphatja meg majd a kocsi nagyjából 300 lóerőnyi teljesítménnyel és középmotoros elrendezéssel, automata és manuális váltó lehetőségével egyaránt.

A Best Car értesülései szerint az új MR2 premierjére 2025 utolsó negyedévében számíthatunk, míg a forgalmazás 2026-ban kezdődik meg a GR palettára emelve. Az még nem tisztázott, hogy csak az ázsiai piacra szánják az új generációt vagy pedig globális modellre számíthatunk.

(a képeken az elektromos tanulmány látható)

forrás: Best Car / Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button