Autós Hírek

A Bugatti W16 Mistral a világ leggyorsabb nyitott járgánya

Ha Bugatti egy újdonsággal jelentkezik, akkor mindenképpen arra számíthatunk, hogy valamilyen rekord dől meg éppen. Így van ez a W16 Mistral esetében is, mely minden idők leggyorsabb nyitott tetős járgánya.

 

A Bugatti ritkán jelentkezik újdonsággal, de akkor mindig valami nagy durranásra számíthatnak a rajongók és az igencsak tehetős vásárlók. Ezért sem szabadna meglepődni a W16 Mistral adatain, viszont olyan felfoghatatlan számokról van szó, hogy az ember ezt mégis megteszi.

A Chiron továbbgondolása ugyanis nem rendelkezik tetővel, viszont így is 420 kilométeres óránkénti tempóban van meghatározva a végsebessége a 8 literes W16-os brutális erőforrásnak köszönhetően, ami miatt nemes egyszerűséggel ez a világ leggyorsabb roadstere.

A W16 Mistral ráadásul a dizájnnak és az aktív aerodinamikai elemeknek köszönhetően ilyen sebesség mellett is teljesen stabil marad, a levegő elvezetését pedig úgy oldották meg, hogy menet közben az utastér is lehetőleg szélmentes legyen. 400 fölött viszont kezet kidugni nem igazán ajánlott az autóból!

Mi lehet még a végsebességnél is keményebb egy ilyen autónál? Természetesen az árazás! A különleges Bugatti ugyanis 5 millió dolláros, azaz nagyjából 2 milliárd forintos árcédulával rendelkezik. Sok? Rengeteg! Mindezek ellenére azonnal elkapkodták a tervezett 99 példányt belőle, még úgy is, hogy az első megrendelők is csak 2024 folyamán fogják megkapni az új drága játékszerüket.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button