______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Terepre megy a Lamborghini Huracán is

hirdetés

A Porsche nem is olyan rég leplezte le az emelt hasmagasságú 911-est, máris itt a terepes sportkocsik kategóriájának következő képviselője, a Lamborghini Huracán Sterrato.

 

Akárhogy is nézzük, szépen lassan teljesen megváltozik az autózás világa. Persze, az elektromos autózás terjedésével ez megkerülhetetlen, de most nem éppen erre gondolunk. Az SUV modellek térnyerése szinte évről évre szintet lép. Elég csak arra gondolni, hogy nemrég azon döbbent meg a világ, hogy sok gyártó a kis városi járgányokat a crossover kategóriába ültetve viszi tovább, most pedig már sorra jelennek meg a terepre is felkészített sportautók is.

A Porsche előző héten erősítette meg, hogy jön a 911 Dakar, mely lényegében egy off-road 911-es lesz, most pedig a Lamborghini jelentette meg az első kedvcsináló képeket, melyen már a terepesített Huracán modell széria változatát csodálhatjuk meg.

hirdetés

Bizony, a Huracán Sterrato lényegében ugyan azt teszi, mint a már említett 911 Dakar, azaz emelt hasmagassággal, terepgumikkal és némi karosszéria megerősítéssel kínálja az élvezetes terepezés élményét. Mindezek mellett azonnal szembetűnnek az extra fényforrások, a kerékjárati ív toldatok és a “magasra” helyezett légbeömlők is. Ez utóbbi amiatt kell, hogy lehetőleg a legkevesebb port és sarat szívja be az autó.

A technikai specifikációk egyelőre nem nyilvánosak, viszont az egyértelmű, hogy összkerék-meghajtással és a már ismert benzines V10-es erőforrással érkezik meg az újdonság a szalonokba. A hivatalos bemutató a hónap végén lesz megtartva Miamiben az Art Basel nemzetközi vásár keretein belül.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button