Autós Hírek

Felfrissült a Suzuki Vitara

Csaknem egy évtizede van a piacon már a jelenlegi Suzuki Vitara, de még mindig tolódik a generációváltás. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a gyáriak felfrissítették egy kicsit a modellt.

 

A Suzuki egyik legsikeresebb modellje a Swift mellett egyértelműen a Vitara. Próbálnak is a legtöbbet kihozni belőle a gyáriak, azaz addig tolják a generációváltást, amíg csak lehet. Most is csak egy frissítés érkezett, ráadásul elég kevés újdonsággal.

Külső tekintetében például első pillantásra azt gondolhatnánk, hogy nem is változott semmi. Pedig átrajzolták az első lökhárítót, hangsúlyosabbra vették a feketére fényezett részeket, ráadásul a hűtőrácson is kevesebb krómozott elemet találhatunk most már. Ezzel az összkép letisztultabb, ami jól áll az alapvetően éles vonalakkal megrajzolt autónak.

Mindezek mellé két új szín is felkerült a palettára, ami nem más, mint a Titán sötétszürke gyöngyházmetál és a kék gyöngyház, melyek közül utóbbi kéttónusú formában, azaz fekete tetővel is elérhető.

A belső térben a legnagyobb változás a megnövelt méretű, 9 colos infotanment kijelző, mely természetesen megújult menürendszert is kapott. Újdonság, hogy telefonos applikációval most már távolról is lekérdezhetjük az autó adatait és aktiválhatunk néhány alapvető funkciót is.

A biztonságon is javítottak a gyáriak, azaz megkapta a Vitara is a továbbfejlesztett aktív balesetmegelőző rendszereket is. Ilyen például az automatikus fékezés, a távolságot és sávot is tartó tempomat, a táblafelismerő és a sofőrt figyelő rendszer.

Hajtásláncok tekintetében nem történt változás, azaz továbbra is a már megszokott 1,4 literes lágy hibrid vagy az 1,5 literes motorra épülő öntöltő hibrid rendszerek közül választhatunk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button