______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Szent utakon járhatsz ezzel a Fiattal

hirdetés

Első ránézésre hétköznapi, de mégis nagyon különleges Fiat 500L keresi új gazdáját. Ezt a példányt ugyanis nem más, mint Ferenc pápa használta a 2015-ös amerikai látogatásakor.

 

A Fiat az 500L piacra dobásával egy igencsak divatos családi modellel örvendeztette meg a márka rajongóit még 2012-ben. A 2022-es nyugdíjazásáig ráadásul több egyedi széria is készült belőle, többnyire a színösszeállításokkal és a felszereltségekkel játszottak ezekben az esetekben a gyáriak. Persze, még ez sem elég ahhoz, hogy az autó felkerüljön a nevesebb aukciós portálok kínálatába. Kivéve, ha valami isteni csoda nem történik!

Az RM Sotheby’s egyik árverésén ugyanis most felbukkant egy fekete, nagyon jól felszerelt darab, aminek a különlegessége, hogy maga Ferenc pápa használta még akkor, amikor 2015-ben New York-ba látogatott. Persze, akik akkor a parádét és a pápa vonulását figyelemmel követték, azok leginkább a speciálisan átalakított Jeep-ben láthatták, a Fiat inkább hivatali autóként szolgált, ezzel szállították őszentségét a legtöbb helyre, ahová el kellett látogatnia.

hirdetés

A pápai látogatás után még volt egy kisebb szerepe az autónak a 2016-os Szent Patrik-napi felvonuláson, majd a gyártó hivatalosan is a helyi érsekségnek ajándékozta azt, akik nem sokkal később elárverezték és a befolyt összeget jótékonysági célokra ajánlották fel.

Most megint felbukkant a szent ügyeket is szolgáló olasz, ráadásul szemmel láthatóan az eddigi gazdája nem használta. Az órája ugyanis összesen 1244 kilométert mutat, azaz lényegében annyit ment, amennyit az egyházi szolgálatban mennie kellett.

hirdetés

Mennyit érhet? Az aukciós szakértők szerint 50 és 100 ezer dollár, azaz nagyjából 17 és 35 millió forint közé tehető az értéke jelenleg.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button