______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

50 éve GT-R és Z, avagy fél évszázad sikerét ünnepli a Nissan

hirdetés

A Nissan vezetősége nem is sejtette, hogy a hatvanas évek végén kéz a kézben egyszerre indul hosszú útjára két legenda. Bizony, immár ötven éves a GT-R és a Z széria is.

A hatvanas években a legtöbb autó rajongó még azt hitte, hogy a japán autógyártás nem igazán képes izgalmas utcai sportkocsikat összehozni, pedig a Honda például ebben az időszakban már eredményesen szerepelt a Forma-1 világában. Az első igazi utcai legendákra viszont 1969-ig kellett várni, ráadásul nem is a Honda, hanem a Nissan szállította ezeket le. Ekkor jelent ugyanis meg a Skyline GT-R és a Fairlady Z, avagy megkezdődött az immár ötven éve tartó GT-R és Z sztori.

Most ezt a fél évszázados dupla sikert ünnepli meg a Nissan a Nismo fesztivál keretein belül a japán Fuji versenypályán. A december 8-án kezdődő rendezvényen a múlt és a jelen lesz a fő téma, de reménykedhetünk némi információ szivárogtatásban az utódokkal kapcsolatban is, hiszen szépen lassan mind a két vonalra ráférne egy alaposabb vérfrissítés, már ha a Nissan versenyben akar maradni a konkurens gyártókkal szemben.

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button