______________________________________________________________
hirdetés
Autós HírekElektromos

Az ausztrálok szerint kimondottan veszélyes lesz a Tesla Cybertruck az utakon

hirdetés

Az ausztrál ANCAP szerint a Tesla tervezői csak egy dologról feledkeztek meg a Cybertruck fejlesztése alatt: a biztonságról. Kimondottan rossz gyalogos és utasvédelmi eredményekre számítanak.

 

Ami nálunk Euro NCAP, az Ausztráliában ANCAP. Ők azok, akik értékelik az új autókat a biztonság terén, és szintén ők azok, akik aggodalmukat fejezték ki a Tesla Cybertruck-al kapcsolatban.

A szervezet szerint ugyanis pontosan azok a dolgok, melyek egyedivé teszik az amerikai elektromos pickup modellt, azok lesznek azok, amik csapnivaló eredményt hoznak neki a törésteszteken. Ott van például az autó orrkiképzése, mely az elemzések szerint gyalogos gázoláskor a térdet és a fejet egyaránt súlyosan roncsolja. Mindezek mellett a bemutatón sokat hangsúlyozott extrém merev karosszéria sem szerencsés ütközés esetén, hiszen gyakorlatilag semennyi energiát nem nyel el, azaz a bent ülőkre hatnak sokkal extrémebb erőhatások.

hirdetés

A Tesla korábban bejelentette, hogy néhány apróságot még módosítanak, mire elkezdődik a sorozatgyártás, ám ez szinte biztos, hogy az egyedi dizájnra és a merev, kalapácsálló karosszériára nem fog kiterjedni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button