Autós Hírek

Egy aukción bukkant fel Michael Jordan egykori 8-as BMW-je

Egy 1991-es, kitűnő állapotban megmaradt 8-as BMW már önmagában is nagy érték manapság. Na de mi van akkor, ha az első tulajdonos maga a kosárlabda királya volt? Ez bizony ebben az esetben is jelentős értéknövelő tényező.

 

Az első generációs 8-as BMW ma már a gyűjtők egyik legvágyottabb tétele. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen már a maga korában is kimondottan ritka és méregdrága volt az autó, csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak a vásárlást. Olyanok, mint például az 1990-es évek elején már a pályája csúcsán járó Michael Jordan, a kosárlabda világszinten elismert királya.

Jordan mindig is nagy rajongója volt az erős sportkocsiknak, így 1991-ben meg is vásárolta a saját 8-as BMW-jét, melynek 5 literes V12-es motorja 300 lóerőt tudott leadni.

A metálkék fényezéssel és világos belső bőrözéssel rendelkező lapos bajor járgányt a vásárlás után nem sokkal Jordan ráadásul AC Schnitzer elemekkel szereltette fel, ezzel még tovább növelve az értékét. Persze, a legnagyobb értéknövelő tényező végig ő maga maradt.

Ezért is érdemes figyelni egy most is futó aukcióra, melyet a Bring a Trailer portál bonyolít le. Bizony, Jordan 8-asa a tét, mely sosem volt törve, kitűnő állapotban van és jelenleg is csak 30 ezer mérföld, azaz 48 ezer kilométer van az órájában.

A kitűnő állapot annak is köszönhető, hogy nem futott közkézen az autó, a jelenlegi tulajdonosa még mindig az a személy, aki anno személyesen a kosárkirálytól vásárolta meg. Mennyit lehet elkérni egy ilyen különlegességért? Nehéz megmondani, a határ lényegében a csillagos ég….

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button