Autós Hírek

Összedolgozik a Renault és a Geely Ázsiában

Egy mindkét félnek kimondottan előnyös együttműködést írt alá a Renault és a Geely. Saját ázsiai piacaikon segít egymásnak a két gyártó.

 

Nagymértékű összefogásba kezdett a Renault és a Geely Ázsiában az Automotive News beszámolója szerint. Nem közös fejlesztésről van szó jelenleg, hanem inkább arról, hogy kisegítik egymást olyan piacokon, melyeken a másik fél nem rendelkezik kellő befolyással vagy tapasztalattal.

Az együttműködés értelmében a Geely mostantól saját kapacitásán belül gyárt Renault hibrideket a kínai vásárlóknak, míg a Renault besegít a Lynk&Co-nak a dél-koreai piacon. A francia gyártó ezzel folytathatja visszatérését (amit egyszer már a Dongfeng Motor Group-al egyszer megpróbált) a kínai térségbe, míg a Geely a gyártás alatt szerzett tapasztalatokat a későbbiekben kamatoztathatja, illetve az egyre látványosabban fejlődő Lynk&Co márka betörhet a Renault Samsung Motor által az elmúlt két évtizedben már alaposan kiismert koreai piacra.

A megállapodás egyelőre csak Ázsiára és a hibrid modellekre korlátozódik, de nem kizárható, hogy a két igencsak erős fél a későbbiekben megtalálja a globális összhangot is. A Renault-nak például jól jönne a Kínába kiszervezett gyártás egyes európai modellek esetében is, míg a Volvo márkát is birtokló Geely egy újabb erős partnert nyerne magának az európai vásárlókért vívott küzdelemben a Daimler mellett.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button