______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Zöld várost csinál Göteborgból a Volvo

hirdetés

Göteborg város vezetőségével összeállva a Volvo célja tíz éven belül egy teljesen emissziómentes és okos város kialakítása.

 

Az autóipar emissziómentessé alakítása már régóta ismert cél, mely felé gigantikus léptékkel közelednek a gyártók az elektromos paletták felépítésével. Úgy tűnik viszont, hogy az ismertebb márkák hajlamosak ezt még tovább gondolni, egészen pontosan egyre többen terveznek város szintű méretekben. Persze, valamilyen szinten ez is érthető, hiszen az elektromos autózás elterjedésének feltétele a városi infrastruktúra kialakítása is.

A Volvo például most Göteborg város vezetésével állt össze, hogy ketten 2030-ra megalkossák Svédország első teljesen zöld városát. A részletek egyelőre még nem tisztázottak, de az biztos, hogy a cél a teljes emissziómentesség, azaz nem csak arról van szó, hogy a személyautó állományt alakítják át villanyosra, hanem a teherforgalomra és a tömegközlekedésre gondolnak.

hirdetés

“Arra szeretnénk felhasználni az eddig megszerzett tapasztalatainkat, hogy segítsünk egy teljesen villanyosított, összekapcsolt és emissziómentes város kialakításában. Ez egy lehetőség arra, hogy példát mutassunk, ha új technológiákat és szolgáltatásokat tesztelünk egy élő, nagy léptékű környezetben, akkor megmutathatjuk azt is, hogy ha ez lehetséges itt, akkor bárhol lehetséges lehet.”- mondta Henrik Green, a Volvo technikai igazgatója.

Természetesen a Volvo által alakított városban nagy szerepe lesz az önvezető technológiának is a gyáriak elképzelése szerint, főként a közösségi közlekedés és taxizás terén, illetve nagy hangsúlyt kap az autók egymás közti és a kialakított infrastruktúrával történő kommunikációja is.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button