______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Zöld utat kapott az olcsó elektromos Volkswagen

hirdetés

A Volkswagen bejelentette, hogy 2027-ben érkezik meg a 20 ezer eurós kis elektromos autójuk, mely kimondottan Európában készül majd a helyi piacra.

 

A Volkswagen mostanság egy kicsit megtorpant elektromos fronton, hiszen a visszaeső kereslet miatt nem csak a gyártási kapacitásból kellett visszább venniük, hanem csúsztatni is kellett számos projektet. Érthető módon azonban a németek nem akarják teljesen elengedni az elektromos autózást, ezért más stratégiát alkalmaznak majd inkább a jövőben.

Egészen pontosan megpróbálják az elektromos autózás egyik nagy hátulütőjét, a sokszor brutális árazást kiküszöbölni, ezért a jövőben a nagyobb luxus elektromosok helyett inkább a belépő modellekre koncentrálnak majd. Most egy ilyen járgány fejlesztésének kezdetét jelentették be.

ID.2 koncepció

Az egyelőre név nélkül emlegetett modellről annyit lehet csak tudni, hogy Spanyolországban kezdődik meg a gyártása 2027 folyamán és kimondottan az európai piacra készül majd, az árát pedig 20 ezer euró környékére lövik majd be.

hirdetés

Mindezek mellett a Volkswagen két másik elektromos modell bevezetésén is dolgozik, szintén az olcsóbb villanyos kategóriát megcélozva, azaz 25 ezer eurós tervezett árcédulával felvértezve. Egy kompakt városi járgány és egy crossover változatról van szó, ezek ráadásul már jövőre hivatalos premiert kaphatnak az elképzelések szerint.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button