______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Gazoo Racing egyelőre nemet mond a teljes villanyosításra

hirdetés

A Toyota sportos modellekért felelős részlege a közeljövőben biztos nem fog teljesen elektromos modellekkel foglalkozni, de a hibrid hajtásnak helye van a kínálatban az igazgató szerint.

 

A Toyota ugyan továbbra is kiáll azon elvek mellett, hogy a jövőt nem az akkumulátoros-elektromos modellek jelentik majd, de azért érthetően nem akarnak lemaradni ebben a technológiában sem. Már van saját villanyos modelljük is és várható azért még néhány ilyen próbálkozás a japánoktól a jövőben.

Na de, mi a helyzet a házon belüli tuninggal foglalkozó GR részleggel? Ők is belekóstolnak a BEV hajtás világába? Erről a Gazoo Racing igazgatója, Tomoya Takahashi beszélt a Car Expert magazinnak. “Addig akarjuk használni a belső égésű motorokat, amíg csak lehetséges. Lehet, hogy eljön az idő, amikor ez a technológia már tiltott lesz, de a belső égésű motor nem rossz dolog, az ellenség a szén. Mi továbbra is a jövő motorjaiba fektetünk”- hangzott a kijelentés.

hirdetés

Azt azért hozzátette a Gazoo-vezér, hogy a hibrid technológiával teljesen más a helyzet, abban komoly lehetőségeket látnak. “A hibridek alkalmazásával csökkenthetjük a szén-dioxid-kibocsátást, és szén-dioxid-semleges üzemanyagokat is használhatunk.”

Akkor milyenek lesznek a jövő GR modelljei? Takahashi szeretne szembe menni a jelenlegi trendekkel, azaz nem akarnak beszállni a lóerő versenybe, ami már az elektromos modellek piacán is megfigyelhető. “Óriási különbség van aközött, hogy egy autó gyors vagy jó is. Mi jó és szórakoztató autókat akarunk”- zárta a mondandóját az igazgató.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button