______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

VR szemüveg segítségével képzi a szerelőit a Ford

hirdetés

A Ford lett az első márka a világon, mely virtuális valóságban indított el képzést a szerelői számára. Most még csak az elektromos Mustang szakijait oktatják ilyen módon.

Egészen újszerű oktatási módot indított el a Ford a hivatalos szerelői számára. Nem előadásokkal, hanem virtuális valóság szemüveggel okítják a szakikat a márka képzési centrumjaiban.

Az eljárást a Mustang Mach E megjelenése miatt kellett bevezetni. Ez nem csupán egy új modell a kínálatban, hanem a szerelőknek teljesen új kihívás is. Elektromos autóval ugyanis nem igazán volt eddig dolguk, viszont ezek karbantartása teljesen más eljárást kíván meg, mint amihez eddig szoktak. Mindezeket tovább tetézi, hogy az elektromos autók szervizelése életveszélyes is lehet, ha képzés nélkül kezd neki a feladathoz valaki.

hirdetés

A sok szerelőt tehát át kell állítani az új technológiára, a hagyományos kiküldött oktatóval magyarázós megoldással pedig macerás és túl időigényes a dolog. Ezért a Bosch által tavaly kifejlesztett programot vették át, azaz Oculus Quest VR szemüveggel gyakorolhatnak az alkalmazottak, így bármiféle veszély és anyagi kockázat nélkül tanulhatják be a fontosabb feladatokat.

Egyelőre ezt a technológiát csak és kizárólag a Mach E esetében alkalmazzák a gyáriak, de későbbiekben más típusok esetében is elfogadottá válhat.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button