______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Volvo: az eladások háromnegyedét az SUV modellek fogják kitenni!

hirdetés

A Volvo vezérigazgatója szerint nem hogy alább hagyna az SUV mánia, az még jobban erősödni fog a jövőben. Ezért is bővítik tovább nemsokára ezen a vonalon a palettát a svédek.

 

Bár sokan vannak még, akik nem látják a lehetőségeket a crossoverek világában, de az elvitathatatlan, hogy a vásárlók többsége már hosszú évek óta ezen az oldalon rakja le a voksát. A gyártók sem azért fejlesztenek most már oda-vissza na megy egymás hegyére-hátára ilyen SUV modelleket, mert ehhez van kedvük, hanem inkább azért, mert a profit határozza meg egy cég jelenét és jövőjét egyaránt.

Ezért sem kell meglepődni Hakan Samuelsson, Volvo vezérigazgató kijenetésén, aki szerint nemsokára már az értékesítések 75 százalékát ezek a modellek teszik majd ki. És, hogy mennyire nem földtől elrugaszkodott ez a szám: a svéd gyártó eladásainak jelenleg 71 százaléka az SUV vonalat képviseli, míg tavaly ez a szám 63 százalék volt.

hirdetés

A várható 4 százalékos növekedést egy új, az XC40-nél kisebb crossover piacra dobása hozza majd meg Samuelsson szerint, mely tisztán elektromos lesz és várhatóan 2021 folyamán kerül bemutatásra.

“Egyértelműen növekvő trendet mutatnak a kis prémium SUV modellek, ez egy nagyon sikeres szegmens!”- hangoztatta a Volvo vezér az Autonews Europe magazinnak adott interjúban, majd hozzá tette, hogy az XC modellcsaládba érkező újdonság (valószínűleg XC30 néven) arra az SEA (Sustainable Experience Architecture) platformra épül majd fel, amire a Geely többi márkája, például a Lynk & CO is készít majd elektromos autókat a jövőben.

hirdetés

A cél viszont, hogy ezek a márkák ne állítsanak egymásnak közvetlen konkurenciát, ezért Samuelsson hisz a márkák ár szerinti pozícionálásába. “Ahhoz, hogy a Volvo nyereséges legyen, a magasabb árra, a prémium autószegmensre kell összpontosítania. Azoknak az ügyfeleknek, akik alacsonyabb árú autókat szeretnének, javaslom, hogy vessenek egy pillantást a Lynk & CO kínálatára majd a jövőben. Ők árban alánk fogják elhelyezni az autóikat”- zárta mondandóját a Volvo első embere.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button