______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Visszatérhet az amerikai hadseregbe a Hummer

hirdetés

Ha amerikai hadsereg, akkor mindenkinek a legendás Hummer, azaz igazából a HMMWV, azaz a Humvee ugrik be. Ma már viszont ezek a gépek eléggé kiöregedtek, de nagyon úgy néz ki, hogy nemsokára jön a második felvonás.

 

Azzal ugyebár senkinek sem mondunk újat, hogy a Hummer visszatért a civil autók piacára. Persze, a kor követelményeihez igazítva, azaz elektromos formában és az összes lóerővel, amit csak elbírsz képzelni. Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy a katonai visszatérés is megtörténhet, legalábbis erre enged következtetni, hogy a GM Defense, azaz a General Motors katonai járművekkel foglalkozó részlege is dolgozik egy Hummer variánson.

A kiszivárgott információk szerint a katonai változatot lényegében az alapoktól áttervezik, viszont az elektromos hajtás közös lesz a civil kiadással. A GM Defense vezérigazgatója azt is elmondta, hogy egy elektromos könnyű felderítő jármű megalkotása a cél. Persze, a könnyű képletesen értendő, hiszen a civil változat 4,1 tonnás önsúllyal rendelkezik, ami ténylegesen könnyebb, mint az M1A1 Abrams tank 63 tonnás tömege.

hirdetés

Ha minden a tervek szerint halad, a GM Defense jövőre megkezdheti a Hummer eLRV prototípusok építését, de pontos technikai specifikációkat egyelőre nem árultak el róla. Az viszont érdekes tény, hogy egyre több hadiipari gyártó gondolkodik elektromosban, bár egyelőre a villanyos hajtás harctéri alkalmazása kérdéseket vethet fel a töltési lehetőségek miatt.

forrás: CNBC

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button