Autós Hírek

Visszatérhet a Beetle?

A Beetle hosszú évtizedeken keresztül színesítette a Volkswagen palettát, ám tavaly hivatalosan is búcsút kellett intenünk tőle. Végleg? Vannak arra mutató jelek, hogy nem, de egyelőre bármi megtörténhet még.

 

Akár a klasszikus Bogárról, akár a modernebb Beetle-ről van szó, az biztos, hogy a Volkswagen kínálatában mindig is üdítő színfoltnak számított a legendás járgány jelenléte. Persze, az újkori generáció sok bírálatot is bezsebelhetett, főként a nem túl visszafogott árazása miatt, de a tavaly nyári hivatalos búcsú (ekkor gördült le az utolsó példány a szalagról Brazíliában) minden autórajongót egyaránt megérintett. Sokan egy korszak végét emlegették, ami bizonyos szinten igaznak is bizonyul. Na de tényleg nem lesz több Beetle?

A hivatalos tavalyi álláspont szerint nem, most viszont vannak arra utaló jelek, hogy mégis lehet folytatás. Történt ugyanis, hogy az elmúlt héten a Volkswagen szépen csendben titokban levédette az Európai Szellemi Tulajdoni Hivatalnál (EUIPO) az e-Beetle elnevezést. Ez első körben azt sugallhatja, hogy elektromos formában ugyan, de készül az új generáció, mely egyébként tökéletesen egészítené ki a visszafogottabb és konzervatívabb dizájn vonalat képviselő ID.3-at a kínálatban. Természetesen a MEB platform is adott lenne a fejlesztéshez, így a villanybogár a nagy elektromos lendületben akár pár éven belül ismét életjelet adhatna magáról.

Mindez elég jól hangzik, csak hogy a sztori nem ilyen egyszerű, néhány másik kiszivárgott információ ugyanis egy egészen más forgatókönyvre is rávilágíthat. A Volkswagen ugyanis nem csak az e-Beetle nevet jegyeztette be, hanem az e-Karmann, az e-Kübel és az e-Golf Classic megjelölést is. Ennek tekintetében viszont már az is elképzelhető, hogy egy klasszikus autókat elektromosra átalakító programon dolgoznak a németek, hivatalos palettával és márkamegjelöléssel.

Ráadásul, már tavaly felröppent a hír, hogy a gyáriak egy külsős céggel állnak neki a nagy múlttal rendelkező példányok átalakításának, melynek első gyümölcse a 2019-es Frankfurti Autószalonon megismert E-Up hajtással rendelkező E-Kafer volt. Lehet tehát, hogy az eddig emlegetett külsős cég (EClassics) hamarosan a Volkswagen részévé válva kínál majd hivatalos gyári átalakításokat? Könnyen lehet!

Mindenesetre még hivatalos közlemény nincs a dologgal kapcsolatban, így akár csak egy a jövőt biztosító akció is lehet a levédetési hullám. Mert hát láttunk már olyat, hogy a biztonság kedvéért bejegyeztetett egy ismerősen csengő típusnevet egy gyártó, majd nem igazán nyúlt hozzá a későbbiekben. Miért? Mert nem lenne szerencsés, ha a nagy elektromos fellángolás közben valaki lenyúlná a jól csengő neveket. Szóval ebből még akármi, sőt annak az ellenkezője is könnyen lehet.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button