______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Visszahívást kapott a Bentley Bentayga, az üzemanyagrendszer szivárgása okozhat tüzet

hirdetés

Hiába luxus és hihetetlen drága, a Bentley Bentayga is emberek által tervezett alkatrészekből áll össze, amiben bizony benne van a hibafaktor is. Most egy ilyen hiba miatt kell soron kívül leszervizelni a luxus SUV mintegy 6000 példányát.

 

Sokan azt gondolják, hogy egy drága luxusautó sosem hibásodhat meg. Pedig magasról lehet igazán nagyot esni, azaz igazán kellemetlen, amikor egy Bentley Bentayga mondjuk az üzemanyagrendszer egyik csatlakozója miatt semmisül meg. Most bizony erre az eshetőségre derült fény, ami azonnali visszahívást eredményezett, vagyis csaknem 6000 Bentayga tulaj kapta meg a napokban az értesítőt, hogy meleg kávéval várja a márkaszerviz egy pár órás beavatkozás erejéig.

Kiderült ugyanis, hogy a V8-as motorral szerelt példányok esetében az üzemanyag ellátás egyik csatlakozója hosszan tartó melegnek kitéve bizony egy idő után nem képes rendesen ellátni az eredeti funkcióját, ami üzemanyag szivárgáshoz és akár az autó kigyulladásához is vezethet.

hirdetés

Az eset érdekessége, hogy a Bentley már 2018 óta tud arról, hogy gond lehet az autóval, az első felhasználói visszajelzések ugyanis ekkor érkeztek meg a gyártóhoz. Egyre többen kezdtek panaszkodni arra, hogy üzemanyag szag teszi tönkre a kocsi által nyújtott luxus érzetet, majd meg is jelentek az első cseppek a garázsok padlóján is. Ekkor kezdődtek meg a kivizsgálások, amik feltárták a hibát, majd 2019-ben megkezdődött a javított csatlakozó fejlesztése az eredeti gyártó, a Veritas Dunakiliti Kft. bevonásával.

A Bentley közleménye szerint a soron kívüli szervizelés alkalmával nem csak a hibás csatlakozót cserélik ki, hanem a hűtőrendszer vezérlését is új szoftverrel látják el, hogy a későbbiekben az alkatrészeket kevésbé tegyék ki extrém magas hőmérsékletnek.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button