______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Visszahívást jelentett be a Subaru, egy gyári munkás hibázhatott nagyot

hirdetés

Amerikában kell visszarendelni majdnem 400 darab új Subaru Impreza és Outback modellt váltóhiba miatt. A gyáriak vizsgálatot indítottak az ügyben, mely szerint a probléma egyetlen munkásra vezethető vissza.

 

Az autógyártás egy olyan lineáris folyamat, amibe bizony nem igazán fér bele egyetlen baki sem. Mindenkinek megvan a gyártósoron a saját dolga, amit hibázás esetén a későbbi munkafolyamatoknál már nem igen lehet kijavítani. Persze, ott van még a minőségellenőrzés, de az sem tud minden hiányosságot azonnal kimutatni. Most pontosan egy ilyen eset miatt kellett visszahívást bejelentenie a Subarunak Amerikában.

Kiderült ugyanis, hogy az új Impreza és Outback modellek CVT váltói már új korukban hajlamosak a meghibásodásra. A gyártó értetlenül állt az eset előtt, hiszen ezek a szerkezetek eddig éveken keresztül problémamentesen szolgálták ki a gyártókat, így gyorsan el is indították a belső vizsgálatot.

hirdetés

Ekkor derült ki, hogy a váltó csavarjait nem húzta meg megfelelően az egyik munkás, aki az eddigi információk szerint az alapos kiképzés ellenére “nem megfelelő nyomatékkulcs technikát” használt. Emberünk tehát úgy engedte tovább a munkadarabokat, hogy azokban potenciálisan ott volt a meghibásodás és a szétesés lehetősége.

Így a gyártó most minden egyes modellt visszahív, melyhez emberünknek köze lehetett, összesen 383 darab Impreza és Outback modellt. Kellemetlen a vásárlóknak, de még kellemetlenebb a melósnak, akinek valószínűleg (reméljük nem) ezzel be is fejeződött a pályafutása a Subaru csapatánál.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button