______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Volkswagen vezérigazgatója szerint az év második felében jelentős kereslet fellendülésre kell számítani

hirdetés

Herbert Diess egy internetes nyilatkozatában beszélt arról, hogy már csak pár hónapot kell kihúznia a gyártóknak nehéz helyzetben, aztán az értékesítések fellendülésére lehet számítani.

 

A katasztrofális 2020-as év számtalan autógyártóra rányomta a bélyegét. Sajnos úgy tűnik, hogy a problémás időszaknak még mindig nincs vége, hiszen az idei év eleje is a pandémia hatásairól és gyárleállásokról szó, igaz az utóbbit most már inkább az elektronikai beszállítóknál tapasztalható hiány okozza.

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója viszont rendkívül pozitívan látja a jövőt. Egy internetes bejelentkezésében ugyanis elárulta, hogy a jelenlegi előrejelzések szerint a második félévben jelentős fellendülés tapasztalható majd az újautó értékesítések terén.

hirdetés

“Ahogy a 2021-es folyamatokra tekintek, én azt látom, hogy második félévben komoly gazdasági fellendülés várható, ahogy az oltási programok kifejtik majd a hatásukat. Ha ez megtörténik, az emberek megint elkezdenek autókat vásárolni és erre nekünk fel kell készülnünk.”- hangzott Diess beszámolója, amit a Bloomberg közölt le.

A Volkswagen vezetője mindezek mellett azt is elárulta, hogy továbbra is meg kell gondolnia minden ipari szereplőnek, hogy hol tud még profitot termelni: “Azt a célt tűztük ki magunknak, hogy öt százalékkal csökkentjük az általános és hét százalékkal az anyagköltségeket. Erre azért van szükség, hogy finanszírozni tudjuk a jövőnk szempontjából fontos fejlesztéseket, mivel piaci kapitalizációnk és irányítási struktúránk nem teszi lehetővé számunkra, hogy amúgy további saját tőkéhez jussunk”.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button