______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Világító biztonsági öv csattal tenné biztonságosabbá az autózást a Skoda

hirdetés

A Skoda elemzői szerint sokan azért nem használják éjszaka az övet, mert nem találják meg a csatot a sötétben. Ezért lesznek világítósak a jövő ilyen alkatrészei a cseh márka elképzelése szerint.

 

A biztonsági öv használata kritikus kérdés az autózás világában, hiszen megannyi esettanulmány és tájékoztatás ismeretében is sokan úgy döntenek még a mai napig is, hogy inkább nem kötik be magukat utazás közben. Valószínúleg ennek a legfőbb oka a hanyagság és a kényelem együttállása (meg egy kicsit a “nekem aztán ne mondja meg senki mit tegyek” életérzés), a Skoda viszont egy másik problémát is lát, ami meggátolhat tömegeket abban, hogy elinduláskor bekössék magukat. Ez pedig nem más, mint hogy sötétben, idegen autóban nem is olyan könnyű megtalálni azokat a nyamvadt csatlakozókat.

Éppen ezért a jövő Skoda modelljeiben a szóban forgó alkatrészek világítani fognak, ráadásul különböző helyzetekben más színben pompáznak majd. Az alap helyzet, hogy a csathoz tartozó ülésen nem ül senki. Ekkor semleges fehér megvilágítást láthatunk, viszont ha az ülésekbe szerelt súlyérzékelő úgy dönt, hogy valaki mégis helyet foglalt, a fény azonban vörösre változik. Mindezek után, ha az utas be is köti magát, akkor zöld jelzés világít majd az ülés mellett.

hirdetés

Az újdonság a gyáriak elmondása alapján nem csak arra jó, hogy sötétben könnyen megtalálható legyen a csatlakozó, hanem így a szülők például menet közben is egy pillanat alatt ellenőrizhetik, hogy a csemeték bekötötték-e magukat.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button