______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Végre elkészült a Nissan és az Italdesign közös projektje, azaz Genfben már ott lesz a GT-R50

hirdetés

Már két éve annak, hogy a Nissan először bejelentette, hogy az Italdesign műhellyel összeállva extrém limitált szériában ugyan, de piacra dobnak egy minden eddiginél egyedibb GT-R változatot. Most végre tényleg megérkezik, a Genfi Autószalonon lesz kiállítva a GT-R50 első széria példánya.

 

A Nissan még 2018-ban jelentette be, hogy a GT-R márkanév fennállásának ötvenedik évfordulóját egy minden eddiginél egyedibb és komolyabb limitált szériával kívánják megünnepelni. Az Italdesign számára is kapóra jött a dolog, hiszen ők is éppen az ötvenedik születésnap alkalmából sütögették a tortájukat, így gyorsan össze is borult a két cég, hogy létrehozzák a GT-R50 névre keresztelt különlegességet. A munkával most lettek kész, ugyanis a Nissan bejelentette, hogy az idei Genfi Autószalon fő szenzációja lesz az első kész példány bemutatása.

A GT-R50 természetesen 50 példány erejéig készül csak, az ára pedig 1 millió dollárnál kezdődik. Ezért a pénzért az igen tehetős vásárlók teljes személyre szabhatóságot és abszolút prémium minőséget kapnak, na meg persze az élményt, hogy részese lehetnek a fél évszázados sztori megünneplésének. Magyarul, ez nem boltba járós verda, hanem egy olyan gyűjtői autó, amit legtöbben úgyis elzárva tartanak majd.

hirdetés

Pedig menni is tud a kocsi, nem is rosszul. A Nismo műhely által áttervezett 3,8 literes ikerturbós V6-os egysége ugyanis 720 lóerő leadására képes, ami 110-el több, mint amit az eddigi csúcs GT-R (Nismo) tudott felmutatni.

A gyártás tehát megkezdődött, és valószínűleg minden egyes példánynak megvan már a leendő gazdája. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a Nissan annyit elárult, hogy 2021 végéig megvalósulnak az átadások, azaz tudják már, hogy milyen egyedi specifikációval kell az egyes példányokat legyártani.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button