Autós Hírek

Váratlanul kinyíló légzsákok miatt hív vissza a Porsche

A Porsche egy nagyobb visszahívást jelentett be a 2021 óta gyártásba került 911-es modellekre. Az első ülésekbe épített légzsákok nyílhatnak ki olyankor, amikor nem kéne, ezzel sérülést okozva a sofőrnek.

 

Elég kellemetlen, amikor egy olyan modellre kell visszahívást kiírni, mint például a legújabb Porsche 911 generáció, de sajnos néha elkerülhetetlen. A német gyártónak most meg is kellett ezt lépnie, miután kiderült, hogy gond lehet az autóba beépített légzsákokkal.

Az elmúlt évek Takata-mizériája miatt már azonnal rávághatnánk, hogy beszállítói hiba lehet itt is, azonban most másról van szó. Az első sportülésekbe épített légzsákok nyílhatnak ki indokolatlan helyzetben, ezzel pedig komoly sérülést okozva a sofőrnek. Eddig négy olyan esetről tud a gyártó, amikor megtörtént a baj, az első ráadásul még 2021-ben esett meg Thaiföldön, majd még idén bekövetkezett három váratlan berobbanás. Mindegyik esetben sérülés keletkezett az ügyből, így érthető, hogy elindult a vizsgálat.

A Porsche ki is derítette, hogy a 2021-től gyártott 911-esekben rosszul lett megírva a légzsákokat aktiváló szoftver, ezért történhet, hogy a legkisebb baleset-gyanús helyzetre berobbanhatnak az ülésben található légzsákok. A hiba a Dakar modelleket is érinti, így csak óvatosan a földúton száguldozással!

Az érintett autók tulajdonosait elkezdték kiértesíteni, a szoftver javítása pedig csupán pár órát vesz igénybe a márkaszervizekben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button