______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Változtat a modellek elnevezésén a Volvo

hirdetés

A Volvo vezérigazgatója beszélt arról, hogy a gyártó új korszaka új névválasztási szokásokat is hoz majd. Szépen lassan kikopnak a most ismert betű és szám kombinációk és jönnek az igazi nevek.

 

A Volvo az utóbbi évtizedekben egyértelmű modelljelöléseket használ. Ezek 1-2 betű és 2 szám kombinációjából állnak össze, mellyel jól be lehet határolni a karosszéria típusát és a modell méretét. Az XC például az SUV karosszériákat jelöli, a V pedig a kombikat, az S a szedánokat, a modellek mérete pedig lehet 30, 40, 50 és így tovább. Most viszont változtat a stratégián a gyártó, legalábbis az Autocar értesülései szerint.

A magazinnak ugyanis a márka vezérigazgatója, Hakan Samuelsson árulta el, hogy elhagyják az eddigi gépies megjelöléseket és az elektromos modellek már érzelmesebb, többet kifejező elnevezést kapnak majd. Az első ilyen újdonság az XC90 villanyos utódja lesz majd.

hirdetés

“Egy teljesen új architektúráról beszélünk, egy új generációs teljesen elektromos autóról, kiforrott számítástechnikával. Világos, hogy ez egy új kezdet, és ezért változtatnunk kell. Nem lesznek számok és betűk. Nevet adunk az újdonságoknak úgy, ahogy egy újszülöttnek is adsz nevet.”- magyarázta a Volvo vezér.

Érdekesség, hogy a Volkswagen például ennek pontosan az ellenkezőjét lépte meg, hiszen az elektromos modellcsaládot az ID megjelöléssel és utána számozással látják el az eddigi hangzatos nevek (Polo, Passat, Tiguan) helyett.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button