______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Változik a Kia emblémája és a szlogenje is

hirdetés

Ugyan az új emblémát már láthattuk korábban egy koncepció járgányon, a szlogen viszont teljesen új. Mostantól a Kia a “Mozgás, ami inspirál”.

 

Az elektromos autózás teljesen új korszakot szül a legtöbb gyártó életében, így érthető, hogy szépen lassan minden márka megújítja a logóját és a jelmondatát. Az Opel ráadásul nemrég még a hivatalos színét is lecserélte, de nem szabad elfeledkeznünk az egyszerűbbé és letisztultabbá váló Volkswagen emblémáról sem.

Ez utóbbival pont ellentétes irányú a Kia most bemutatott változtatása, a koreai márka ugyanis nem egyszerűsítette, hanem pont hogy érdekesebbé tette a három betű megjelenítését. Az új dizájn lendületesebb és jobban összefolyik, de a leglényegesebb változás, hogy ezzel eltűnik az eddigi ovális keret is. Fontos azonban, hogy ez ugyan az a megoldás, amit már a Kia Inspire koncepció járgányon is láthattunk, így valamilyen szinten számítani lehetett a változtatásra.

hirdetés

Az viszont új, hogy a márka szlogenje is megváltozik. Eddig ugyanis a “The Power to Surprise”, azaz az “Erő a meglepetéshez” volt a Kia hivatalos jelmondata, ám mostantól a “Movement that Inspires” lép a helyébe ezen a téren. Ez annyit tesz, hogy a “Mozgás, ami inspirál”, amit betudhatunk annak, hogy a Kia nyíltan elkötelezett a villanyos palettája fejlesztése mellett (2027-ig 11 villanyosított és 7 teljesen elektromos autó) abba az irányba is, hogy stílus terén egyedit teremtsen a piacon. A teljes arculatváltás tehát kezd kialakulni, avagy a jövő elkezdődött a Kia esetében is. Az a jövő, mely Ho Sung Song vezérigazgató szerint ugyan alapvetően más alapokra helyezi majd a márka megítélését, de közben nem fognak az árazásokkal sem nagy mértékben elszállni. Hát, meglátjuk… Elektromos vonalon ez egyelőre elég bátor kijelentés.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button