______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Váltóból kieső csavarok miatt állt le Amerikában néhány Ford modell értékesítése

hirdetés

Egy felülvizsgálat alkalmával szembesült azzal a problémával a Ford, hogy a 10 sebességes automata váltóból csavarok eshetnek ki, ami balesetveszélyes szituációkat eredményezhet. A hiba kijavításáig szüneteltetik a Bronco, Mustang és F-150 értékesítéseket, hogy ne torlódjanak tovább a várólisták.

 

Egy olyan helyzetben, amikor az alkatrészhiány miatt amúgy is komoly várólisták tudnak kialakulni, egy pici, nem várt fennakadás még tovább ronthatja a helyzetet. Talán ezért döntött úgy a Ford, miután észrevette, hogy baj lehet a 10 sebességes automata váltókkal, hogy inkább leállítja az értékesítést egy kis időre.

Történt ugyanis, hogy egy gyári felülvizsgálat rámutatott arra, hogy a szóban forgó váltókból könnyen kieshetnek a csavarok, ez pedig balesetveszélyes helyzetet tud előidézni. A gyáriak közleménye szerint arról nincs szó, hogy menet közben teljesen szétesik a szerkezet, viszont az előfordulhat, hogy az elszabaduló csavarok miatt a kocsi nem veszi be a parkoló állást, így az magára hagyva elgurulhat.

hirdetés

A vizsgálat szerint csaknem 1000 autó érintett az összeszerelési hibában, de ezek közül szerencsére csak 300-at szállítottak eddig ki a megrendelőkhöz, így visszahívást csak ezekre a példányokra kell kiírni. A hibás váltóval szerelt autók mindegyike tavaly november után gyártott F-150, Mustang, Bronco vagy pedig Explorer.

forrás: Carscoops

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button