______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Maserati igényeinek nem felel meg a szilárdtest-akkumulátor

hirdetés

Ugyan a legtöbb gyártó szerint a szilárdtest-akkumulátorok hozzák el az igazi forradalmat az elektromos autózás világába, a Maserati mégsem fogja alkalmazni őket a jelenlegi felállás szerint, mivel nem lesznek képesek kiszolgálni a teljesítményre kihegyezett hárommotoros konfigurációkat.

 

Az elektromos autózás jelen pillanatban még elég sok kompromisszumot hordoz magával, ám az optimisták szerint ez csak addig lesz így, míg meg nem jelennek az első szilárdtest-akkumulátorral felszerelt járgányok. Egyelőre még ennek a dátuma is kérdéses, de vannak gyártók, akik szerint mégsem ez hozza el a várva várt forradalmat.

A Maserati ugyanis az elektromos GranTurismo Folgore bemutatója kapcsán tért ki arra, hogy ők jelen állás szerint semmit sem várnak majd az új technológiától, mert az a fizikai tulajdonságai miatt egyszerűen nem lesz képes megugrani az átaluk felállított mércét.

hirdetés

“Ezek az akkumulátorok jobb súly-teljesítmény arányt képesek felmutatni, de nem tudják olyan gyorsan leadni az energiát, ami kiszolgálná a mi nagy teljesítményre tervezett hárommotoros konfigurációnkat”- mondta a fejlesztésért felelős igazgató, Davide Danesin az Autonews Europe portálnak.

A Maserati álláspontja szerint tehát a szilárdtest-akkumulátorok leginkább az általános elektromos autók kategóriájában hozhat előrelépést, aki a pedig 2 másodperc alatt 100-ra gyorsuló kategóriában versenyez, annak továbbra is a hagyományos megoldást kell alkalmaznia majd hosszabb töltési időkkel és valamivel nagyobb súllyal.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button