______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Valós idejű traffipax előrejelzést kínál majd előfizetéses csomagban a BMW

hirdetés

A digitalizáció és az internet korában egyre inkább előtérbe kerülnek az előfizetős szolgáltatások, azaz az olyan funkciók, melyek az autó megvásárlása után is bármikor beszerezhetők. Ilyen megoldásokkal bővül majd a BMW Connected Drive rendszere is, akár még traffipax előrejelzést is kérhetünk majd.

 

A technológia fejlődésével lényegében szépen lassan az autóipar is elérkezik oda, ahol az okostelefonok már évekkel ezelőtt tartottak. Ez nem más, mint a felhőalapú letöltésen alapuló funkciók alkalmazása, azaz egyre több gyártó kínál olyan vezetést segítő és szórakoztató programokat, melyeket nem kell feltétlenül az autó megvásárlásával egyidejűleg megrendelni.

Egy ilyen szolgáltatást indít el jövőre a BMW is az Auto News hírportál értesülései szerint, melyben lesz egy igencsak furcsa elem, a sebességmérő berendezések valós idejű jelzése. Ennek a lényege, hogy a rendszer a szokásos előre feltöltött traffipax helyszínek mellett az autó érzékelőire is hagyatkozik, azaz lézer és radardetektorral egyaránt dolgozik a sebességmérő helyzetének meghatározásához.

hirdetés

Az online magazin arról is szerzett információkat, hogy a csomag jövőre válik elérhetővé a 2021-es modellévet képviselő  BMW-k rendszerein és a gyártó az első három hónapban nem kér majd pénzt a használatáért. Utána viszont, ha továbbra is használni szeretnénk a funkciót, akkor 25 dollárnyi összeggel előfizethetünk rá újabb 15 hónapra. Azt egyelőre viszont nem tudni, hogy globálisan elérhető funkcióról van-e szó. Ha igen, akkor érdekes köröket futhat majd a gyártó az olyan országok hatóságaival, ahol törvényileg tilos a radardetektorok használata.

(forrás: www.autonews.com)

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button