______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Valamire nagyon készül a BMW, pár nap múlva mutatkozik be Dee

hirdetés

Bár elég keveset árult el az újdonságról a BMW, valószínűleg egy új beszédfelismerő asszisztens van készülőben, melyet Dee-nek neveztek el a gyáriak. Sztárparádé a köbön a promóciós videókban.

 

Az autózás világában nem számít újdonságnak a hangvezérlés, hiszen már húsz évvel ezelőtt is voltak olyan modellek, melyek ilyen módon képesek voltak pár kezdetleges funkciót ellátni. Az utóbbi években azonban egyre fejlettebb (és sokszor idegesítőbb) lett az ehhez a tudáshoz rendelt mesterséges intelligencia, mely egyre komolyabb és sokszor nem csak az autózáshoz köthető feladatokat képes elvégezni.

Valószínűleg ennek a mesterséges intelligenciának egyik következő felvonása lesz a BMW által nemsokára bemutatásra kerülő Dee, melyről eddig részelteket nem árultak el a gyáriak, de a promóciós videók egyértelművé teszik, hogy nagyjából mire számíthatunk.

hirdetés

Ott van például egyből David Hasselhoff és KITT videója, melyben az amerikai sztár az ikonikus beszélő autóban pletykál Dee-ről. Ebből annyit tudunk meg, hogy még KITT is izgatottan várja a találkozást, mely most január 5.-én történik meg az idei CES keretein belül Vegasban.

A sztárparádéba becsatlakozott Arnold Schwarzenegger is, mely Dee-t már ténylegesen digitális asszisztensként mutatja be, bár a produkció a virtuális ruhaválogatással nehezen köthető bárhogyan is az autózáshoz. Talán a rendszer sokrétűségét hangsúlyozzák így? Könnyen lehet. A videót ide kattintva tekintheted meg.

Aztán ott van még egy érdekes promó videó, melyben azt láthatjuk, hogy valaki telefonon keresztül kommunikál Dee-vel. Ezzel kapcsolatban egy érdekes felvetés lehet, hogy mondjuk a jövőben telefonon keresztül is kommunikálhatunk az autónkkal, kérhetünk le hangutasítással távolról adatokat az autónkról vagy mondjuk a környezetéről.

hirdetés

Hogy pontosan mi jön, azt a jelenleg ennél jobban nem igazán lehet körbehatárolni. Érdekes lesz nézni a CES bemutatókat idén is, ahol Dee mellett számtalan technikai újdonságot is láthatunk majd az autózás világából és azon túl is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button