______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

250 lóerős benzines szedánt mutatott be a Hongqi

hirdetés

Csupán egyetlen motorral, egy 250 lóerős 2 literes turbós erőforrással lesz elérhető a kínai Hongqi legújabb dobása. A feltűnő dizájnnal megrajzolt szedán globálisan is elérhető lesz.

 

Ahogy egyre nehezebb helyzetbe kerül az európai autóipar, úgy szárnyal egyre jobban a kínai. Ha másból nem, erre már csak abból is következtetni lehet, hogy egyre több eddig csak helyileg működő ázsiai gyártó merészkedik a globális piacra.

Az egyik ilyen márka a Hongqi, mely most egy kimondottan bátran megrajzolt szedánnal rukkolt elő a Guangzhou Auto Show keretein belül. Az újdonság többek között méretes hűtőráccsal és agresszív beömlőkkel próbál kitűnni a tömegből.

hirdetés

Hátulról nézve is érdekes a formák játéka, bár itt már az egyediség mellett fellelhető más gyártók jellegzetes megoldásai is. Az biztos, hogy a mostanság egyre divatosabb, az egész fart átszelő LED csík ott sem maradhatott el.

Ami érdekesség még, hogy a Hongqi nem az elektromos vonalon próbál meg érvényesülni, hanem a régebbi értékekhez tartja magát. Ennek értelmében egyetlen erőforrással, egy 2 literes turbós benzines motorral kínálják a H6-os modellt, mely 250 lóerőnyi teljesítményt képes kipréselni magából 380 Nm nyomaték mellett.

hirdetés

Ehhez egy nyolcfokozatú automata váltót társítottak a mérnökök, mellyel az autó 6,8 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet. Ez már csak annak fényében is szép eredmény, hogy a Hongqi H6 közel sem apróság, egészen pontosan 4,99 méteres hosszal és közel 1,7 tonnás önsúllyal rendelkezik.

Belül modern megoldásokkal, digitális műszerezettséggel és prémium részletekkel találkozhatunk, melyből következtetni lehet, hogy nem az olcsó kategóriát képviseli a kínaiak legújabb dobása. A rendeléseket január végétől veszik fel a helyi piacon, a globális premier pontos dátuma viszont egyelőre nincs kijelölve, de a gyáriak közleménye szerint év végén már a világ több pontján is elérhető lesz a járgány.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button