______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Valami készül a Toyotánál, az eddiginél is sportosabb Yaris GR modellt fotóztak le a Nordschleifén

hirdetés

Bár nemrég gurított nagyot a Toyota és a Gazoo Racing a Yaris GR legújabb generációjával, nagyon úgy tűnik, hogy a srácok nem tudnak nyugodtan megülni a fenekükön. Egy minden eddiginél jobban kihegyezett variáns érkezése várható a kémfotók alapján.

 

Bár sokan bírálják háromhengeres motorja miatt, azt meg kell hagyni, hogy a Gazoo Racing által megálmodott Toyota Yaris GR egy bitang kis hot hatch a maga versenyautós beállításaival és az európai piacon 260 lóerős motorjával. Az összkerék meghajtás meg már csak hab a tortán, akár csak a kiszélesített kategória és a morcosabb megjelenés.

A legújabb generáció leleplezése után pár hónappal vajon pihennek a srácok és kortyolgatják még a premierkor kapott pezsgőt? Dehogy! A munka megy tovább, azaz szemmel láthatóan megpróbálnak szintet lépni a srácok.

hirdetés

A Carscoops magazin egyik szemfüles olvasója ugyanis a Zöld Pokolban kapott lencsevégre egy igencsak érdekes példányt tesztelés közben. Ami elsőre feltűnik, az a hátsó szárny, mely lényegesen nagyobb, mint eddig bármikor a GR modellek történetében.

Nem mehetünk el szó nélkül az első lökhárító merészen előrenyúló légterelői mellett sem, illetve árulkodó a fekete ragasztott réteg a tetőn és a légterelőn, mely akár karbonszálas megoldást, azaz súlycsökkentést is sejtethet. Fontos részlet még az első kerék mögé vágott szellőző, ami pedig jó eséllyel a megnövelt teljesítmény és a komolyabb fékrendszer miatt vált indokolttá.

hirdetés

A Toyota hivatalosan még nem erősítette meg, hogy mi készülődik, de nem lepődnénk meg egy esetlegesen még kisebb példányszámú variánson, mely mondjuk visszahozná az első széria GRMN, azaz Gazoo Racing Masters of Nürburgring megjelölését is.

(forrás: Carscoops)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button