______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Utólagos adalékanyagot a motorolajba? Kérdezz-Felelek Extra

hirdetés

Olvasónk kipróbálna utólagos adalékanyagokat, de nem igazán tudja eldönteni, hogy a mai modern motorolajok esetében használna, vagy inkább ártana-e a dolog. Göbi válaszol.

 

Manapság a motorolajok már önmagukban rengeteg adalékanyagot tartalmaznak, de azért lehet kapni még különféle kiegészítőszereket is. Ilyen például a Metabond fémfelület-nemesítő termékcsalád, melynek használatán gondolkodik olvasónk.

“Szia Zsolt!

Olyan kérdésem lenne, hogy Te, mint olajadalék szkeptikus ajánlanád vagy inkább óvnál a Metabond használatától?

hirdetés

Viszonylag modern dízel motorba önteném (Insignia 2012 A20DTH), de én, mint hozzá nem kellőképp értő a Te véleményedre hagyatkoznék.

Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv.: Krisztián”

Lássuk Göbi hogyan látja ezt a helyzetet.

Szia Krisztián!

hirdetés

Én nem vagyok adalék szkeptikus, sőt a Metabondot magam is használtam, eredménnyel egy öreg léghűtéses tuning motorban.

Én azért nem javaslom általában az utólagos adalékot, mert a modern, korszerű, kémiailag nagyon összetett kenőanyagainál az egyéb kompatibilitási problémák szinte kiszámíthatatlanok.
Ha csak élettartam növelés a cél, akkor én azt mondanám, hogy inkább minőségi kenőanyag időben cserélve, jó minőségű szűrőkkel és üzemanyaggal. Ha valami egyéb probléma “megoldása” a cél, akkor lehet, hogy működik, mint nekem anno a szelephimbák rendellenes kopása a tuning motor esetén.

A Metabond évtizedek óta velünk van, káros hatását eddig senki sem mutatta ki, hatásmechanizmusa ismert, nem csodaszer, de bizonyos esetekben segít.

Üdv.

Göbölyös Zsolt

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button